Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ...



Τα παιδιά έφεραν σήμερα στο σχολείο φρούτα.Τα περιγράψαμε  και μιλήσαμε για τα μέρη τους(φλούδα,κοτσάνι,σάρκα,κουκούτσια κ.τ.λ),βρήκαμε τα ονόματα των δέντρων που τα παράγουν,τα χωρίσαμε σε μισά και τέταρτα(μαθηματικά) και πληροφορηθήκαμε για τις βιταμίνες που μας προσφέρουν και που αυτές βοηθούν τον οργανισμό μας.
Αφού τα κόψαμε σε κομμάτια,φτιάξαμε τα ιδιαίτερα φρουτοσουβλάκια μας .Τους δόθηκε συγκεκριμένο μοτίβο τοποθέτησης του κάθε φρούτου το οποίο έπρεπε να αναπαράγουν με ακρίβεια(μαθηματικά).



Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την όλη διαδικασία.Έφτιαχναν συνεχώς φρουτοσουβλάκια και έτρωγαν με όρεξη τα φρούτα τους παρόλο που δεν το συνηθίζουν γιατί φυσικά ήταν κάτι που δεν το είχαν ξαναδεί πόσο μάλλον να το έχουν φτιάξει.



Το πλούσιο πρωινό μας,μας έδωσε ενέργεια και έμπνευση.Τα παιδιά με την βοήθειά μας δημιούργησαν το ποίημα για τα φρούτα και τα λαχανικά(δεν ήθελαν να αφήσουν έξω τα λαχανικά άλλωστε μας έδιναν την ανάλογη ομοιοκαταληξία).



Κόψαμε μάσκες λεμονιού



και μεταμφιεστήκαμε σε μυρωδάτα λεμονάκια




απομνημονεύσαμε το ποίημα για την μηλιά,μάθαμε καινούργιες λέξεις και το αποδώσαμε χρησιμοποιώντας την τεχνική της ζωγραφικής



και φυσικά δουλέψαμε πολύ με αινίγματα όπως :



και με παροιμίες όπως:





Όλα  τα ποιήματα,τα αινίγματα και οι παροιμίες ήταν γύρω από τις τροφές και την διατροφή μας.


  • μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλο λόγο μην πεις
  • υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια
  • δυό καρπούζια δεν χωράνε σε μιά μασχάλη
  • όποιος έχει μαχαίρι τρώει πεπόνι
  • την πάτησε την μπανανόφλουδα

2 σχόλια:

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας