Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΩΣΤΑ



Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής με το οποίο θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στα παιδιά το μήνυμα ότι πρέπει να τρώμε σωστά για να έχουμε καλή υγεία.Εδώ και μέρες τα παιδιά συζητούν για τα προιόντα που έχουμε φέρει στο σχολείο( στο σούπερ-μάρκετ το οποίο ακόμα διαμορφώνεται)λέγοντας ποιές τροφές προτιμούν.Το ενδιαφέρον τους μας δίνει την αφόρμηση να μας πουν ποια φαγητά προτιμούν και γιατί, καθώς και να μας δώσουν πληροφορίες για το θέμα της σωστής διατροφής.

 Αφού μίλησαν για τα αγαπημένα τους φαγητά,φτιάξαμε ένα πίνακα όπου έγραψαν τις προτιμήσεις τους.


Συζητήσαμε παρατηρώντας εικόνες και ομαδοποιήσαμε τις τροφές στις ομάδες που ανήκουν.



Τα παιδιά έκοψαν εικόνες από περιοδικά και τις κόλησαν στην σωστή ομάδα τροφών διαβάζοντας το όνομα αυτών στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής.


Φτιάξαμε την πυραμίδα της υγιεινής διατροφής όπου την αναρτήσαμε σε σημείο όπου θα μπορούμε να την διαβάζουμε για να μην ξεχνάμε τις τροφές που πρέπει να τρώμε συχνά,μερικές φορές την εβδομάδα και σπάνια.


Τέλος, δουλέψαμε ατομικά στα τραπέζια με εργασία όπου τα παιδιά έπρεπε να ζωγραφίσουν τις διάφορες ομάδες τροφών, να τις κόψουν και να τις κολήσουν στη σωστή θέση.


Οι εργασίες τους μας έδειξαν κατά πόσο αφομοίωσαν τις πληροφορίες που πήραν.


Τις επόμενες μέρες θα ασχοληθούμε με κάθε ομάδα τροφής χωριστά έτσι ώστε να μάθουμε από που τις παίρνουμε και τι μας προσφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας