Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ!!!!

Οι κατασκευές είναι ίσως ο πιο δημιουργικός και ευχάριστος τρόπος να απασχοληθούν τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους. Το ελληνικό Πάσχα βρίθει παραδόσεων και εθίμων ,τα οποία μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά και να τα κάνουμε να διασκεδάσουν είτε με κατασκευές είτε συμμετέχοντας στις δικές μας ασχολίες.
Από το βάψιμο των αυγών, την Μεγάλη Πέμπτη, τα πασχαλινά κουλούρια, μέχρι το στολισμό του σπιτιού και του πασχαλινού τραπεζιού. υπάρχουν τόσες πολλές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. 
Παρακάτω  σας προτείνουμε:
 Εύκολες πασχαλινές κατασκευές για λαμπάδες.

Για να στολίσουμε ένα λευκό κερί χρειαζόμαστε απλά και χρήσιμα υλικά που ήδη υπάρχουν στο σπίτι μας όπως σπάγγος,κορδόνια, κουμπιά, χρωματιστές κορδέλες, ξύλινα μικρά παιχνίδια, κουκλάκια, lego, αποξηραμένα λουλούδια και οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. Απλά αυτοσχεδιάστε!!! Μία καλή κόλλα ή πιστολάκι σιλικόνης είναι απαραίτητα εργαλεία για το έργο μας.









Αν θέλετε να τις διακοσμήσετε ακόμα περισσότερο, οι τέμπερες και το μανό θα θα δώσουν χρώμα στην φαντασία σας!!!!!

Βάψιμο Αυγών:

Φέτος πρωτοτυπήστε επιλέγοντας έναν οικολογικό τρόπο βαφής που ξέρουν πολύ καλά οι γιαγιάδες μας. Είναι πιο διασκεδαστικό και δεν θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.
1) Αν προτιμάτε το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα της Λαμπρής, ρίξτε σε μία κατσαρόλα 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα πατζάρια, ξύδι και τα αυγά ώστε να καλυφθούν. Τα αφήνεται να σιγοβράσουν ένα τέταρτο περίπου ανάλογα με το πόσο βαθύ θέλετε να είναι το χρώμα τους.



2) Βράζετε σε 3 L νερό 1 κιλό σπανάκι. Στο ζωμό που θα μείνει θα βράσετε τα αυγά προσθέτοντας 1 μικρό φλυτζάνι ξύδι και θα έχουμε πράσινα πασχαλινά αυγά.
3) Αν θέλετε να φτιάξετε πορτοκαλί αυγά θα τοποθετήσετε στην κατσαρόλα ,με το νερό και το ξύδι, μία κούπα τριμμένο καρότο.


4) Βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής....Συνήθως βρίσκουμε τα τρία βασικά χρώματα κόκκινο-μπλε-κίτρινο στο σούπερ μάρκετ. Αλλά πολύ εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε το μωβ και το πράσινο αναμυγνείοντας μπλε με κόκκινο και κίτρινο με μπλε αντίστοιχα. Αφού βράσουμε πολύ καλά τα αυγά και τα αφήσουμε να κρυώσουν τα τοποθετούμε στα μπολ με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Προσοχή πρέπει να είναι τελείως σκεπασμένα.
Η διακόσμηση που μπορείτε να κάνετε ποικίλει ανάλογα με τα γούστα μας και τα υλικά που έχετε στο σπίτι....

1) ζωγραφίστε με το πινέλο και τις τέμπερες όποιο σχέδιο σας αρέσει....


2) ζωγραφίστε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο παιχνιδιάρικες φατσούλες...



3) κολλήστε με το πινέλο και  τα ασπράδια αυγών τρούφα ζάχαρης....


Μπορείτε να κολλήσετε ότι σας αρέσει όπως χρυσόσκονη, κουμπιά, πέρλες , σχέδια από χαρτόνι κ.τλ που θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Προσοχή γιατί αυτά τα πασχαλινά αυγά είναι μόνο για την διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού. 

Ας δούμε και ένα ωραίο βιντεάκι για να δημιουργήσουμε αυγά σαν μάρμαρο χρησιμοποιώντας την κλασική κόκκινη βαφή.


                                     

Τέλος μην ξεχνάμε, αυτές τις Άγιες μέρες , τα αγαπημένα μας πρόσωπα που δεν μπορούμε να τα δούμε από κοντά για να γιορτάσουμε μαζί την Ανάσταση του Κυρίου. 
Μία απλή και εύκολη κάρτα με χαρτί Α4 στην οποία θα ζωγραφίσουμε μία πασχαλινή ζωγραφιά, θα γράψουμε γλυκές ευχές και θα μοιράσουμε την αγάπη μας ....ειδικά στον παππού και την γιαγιά ....θα τους κάνει πολύ χαρούμενους!!! Να κόψουμε και να στολίσουμε ένα πασχαλινό σχέδιο  από χαρτοπετσέτα ή ακόμα και να ζωγραφίσουμε μία πασχαλινή εκτυπώσιμη εικόνα. Σκεφτείτε τί σας αρέσει , επιλέξτε από το ίντερνετ και εκφραστείτε με δημιουργικό τρόπο.




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας