Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

"Τα κόκκινα αυγά"
"Σήμερα βάψαμε κόκκινα αυγά. Η γιαγιά τα βάφει όπως τα έβαφε και η μαμά της και η γιαγιά της και η προγιαγιά της και αυτό το κάνει πάντα τη Μεγάλη Πέμπτη. Χρησιμοποιεί φλούδες από κρεμμύδια για να έχει κόκκινο χρώμα, ή παντζάρια για πιο σκούρο. Κάναμε κι ένα πείραμα: μερικά τα βάψαμε ένα παράξενο μπλε βράζοντάς τα με κόκκινο λάχανο.
Η γιαγιά λέει ότι στην κουζίνα γίνονται θαύματα! Θέλω να τους κερδίζω όλους με το αυγό μου γι’ αυτό η γιαγιά φτιάχνει μερικά πολύ δυνατά που τα βράζει πιο πολλή ώρα από τα άλλα και είναι μόνο για μένα."
(Απόσπασμα: Χαρά Μαραντίδου, Εγώ + Εσύ = Μαζί, Η τέχνη του να είσαι γιαγιά, Πάπυρος)
πηγή δημοσίευσης: bookbook.gr

Εσείς θα βάψετε αυγουλάκια, όπως είναι η παράδοση μας; μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαφές του εμπορίου βέβαια! Όμως αν διαβάσατε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο, θα βρείτε σίγουρα κι άλλους τρόπους για να βάψετε τα αυγά σας! Από πού μπορούμε να έχουμε κόκκινο χρώμα για τα αυγά; ή μπλε; Δοκιμάστε να αναμίξετε δύο χρώματα μαζί 
Μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο άλλους τρόπους και άλλα χρώματα για τα αυγουλάκια; 
Και ποια μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας έχουμε αυτό το έθιμο;
Μήπως μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες για ποιο λόγο λέει η παράδοση να βάφουμε τα αυγά; και τι συμβολίζει το αυγό τώρα που έρχεται η Ανάσταση;

Μπορείτε να ζωγραφίσετε σε άσπρο χαρτί τα δικά σας αυγουλάκια και να τα διακοσμήσετε όπως σας αρέσει! Άλλωστε αυτά δεν είναι και πολύ εύκολο να σπάσουν!




Πάρτε μερικές ιδέες!
Περιμένουμε να δούμε τι φτιάξατε στο mail επικοινωνίας μας: nipkoryd15@yahoo.com
Καλή Ανάσταση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας