Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Η θεατρική ομάδα Αερόπλοιο και οι δώδεκα θεοί

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για την πραγματοποίηση του πολιτιστικού προγράμματος που έχει αναλάβει το σχολείο μας,μάς επισκέφτηκε η θεατρική ομάδα Αερόπλοιο.
Όμως δεν ήρθε μόνη της αλλά με το περίφημο δωδεκάθεο του Ολύμπου.
Ξεκινώντας από  τη Θεογονία του ποιητή Ησίοδου για το πώς γεννήθηκε ο κόσμος και οι θεοί, άρχισε η παράσταση και το νήμα της μυθολογίας ξετυλίχθηκε μπροστά στους μικρούς θεατές.
Έτσι, εμφανίζονταν με τη σειρά μπροστά μας οι θεοί και οι θεές του Ολύμπου.Ταυτόχρονα ζωντάνευαν και οι μύθοι γύρω από αυτούς με εξαιρετική αίσθηση του  χιούμορ από τις ηθοποιούς της ομάδας.
Πρώτα, εμφανίστηκε το ζευγάρι των θεών Δίας και Ήρα εκδηλώνοντας έντονα συναισθήματα ο ένας για τον άλλο...
Στη συνέχεια, έδωσε το παρόν η θεά Αθηνά προσπαθώντας να λύσει τις διαφορές της με τη θεά Ήρα
και δείχνοντας σε όλους την υπεροχή της απέναντι στο θεό Ποσειδώνα για το γεγονός ότι εκείνη τελικά, έδωσε το όνομά της στην πόλη της Αθήνας.

Σειρά είχε ο περίφημος μύθος για την αρπαγή της Περσεφόνης  και το θρήνο της μητέρας της,  της θεάς Δήμητρας.
Ο θεός Απόλλωνας παρουσιάστηκε μαζί με τη δίδυμη αδερφή του, τη θεά Άρτεμη
αλλά και όλο το υπόλοιπο δωδεκάθεο χαιρέτησε το αποκριάτικο κοινό.
Ιδιαίτερα τα παιδιά διασκέδασαν και με την εμφάνιση του θεού Ερμή που παρουσιάστηκε σαν ένα μικρό πειραχτήρι των πάντων!
Τέλος, όλοι και όλες από το δωδεκάθεο εμφανίστηκαν μπροστά στα παιδιά για να τα γνωρίσουν περισσότερο αλλά και να τους κάνουν ερωτήσεις σχετικές με το θέμα της παράστασης.
Να ευχαριστήσουμε το Αερόπλοιο και ιδιαίτερα, τους θεούς και τις θεές για την τιμή που μας έκαναν να έρθουν στο νηπιαγωγείο μας...Καλή συνέχεια!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας