Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.
Το νηπιαγωγείο μας δεν θα μπορούσε να είναι αμέτοχο σε αυτήν την σημαντική γιορτή όταν μάλιστα όλα τα παιδιά έχουν παππούδες και γιαγιάδες και τόσες ιστορίες μαζί τους να αφηγηθούν.
Μιλήσαμε για τους ηλικιωμένους, την εμφάνιση τους, τις ανάγκες τους, το πόσο διαφέρουν από τα παιδιά. Τα παιδιά , με μεγάλη χαρά, αναφέρθηκαν στον παππού και την γιαγιά και μίλησαν για την αγάπη που τους προσφέρουν. Μέσα από παραδείγματα και συγκρίσεις, συνειδητοποίησαν πόσο σημαντικοί είναι στην ζωή μας για αυτό και αποφασίσαμε να τους προσφέρουν, εκτός από την ζεστή αγκαλιά τους, ένα δώρο.
Τα παιδιά έφτιαξαν μια κάρτα με φθινοπωρινό φόντο ( το πρωί είχαμε την πρώτη βροχούλα και τα παιδιά επηρεάστηκαν), έγραψαν τις ευχές τους και ζωγράφισαν τον αγαπημένο τους παππού ή την γιαγιά.



και τραγούδησαν με συγκίνηση το τραγούδι του παππού. Το συγκεκριμένο τραγούδι έδωσε την αφορμή να αναφέρουμε ότι και ο παππούς ήταν κάποτε μικρό παιδί που απολάμβανε τα χάδια και την αγάπη του παππού του και γίναμε όλοι κάνοντας ανάλογες κινήσεις μικρά παιδιά αλλά και  ηλικιωμένοι ( τρέχαμε,χοροπηδάγαμε ή περπατούσαμε αργά, βαριά και με μαγκούρα).

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας