Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Άγγελος εξ ουρανού...

Με αφορμή την αυριανή γιορτή των Ταξιαρχών που είναι και τοπική γιορτή της περιοχής του σχολείου μας,μιλήσαμε στα παιδιά για τους αγγέλους.
Συζητήσαμε αν γνωρίζουν τι είναι, πώς είναι, να μας τους περιγράψουν. Κάποια παιδιά είπαν ότι μας φυλάνε,μας προστατεύουν και ότι έχουν φτερά.Άλλα παιδιά ανέφεραν ότι οι άγγελοι έχουν στεφάνι στρογγυλό στο κεφάλι.
Αναζητήσαμε εικόνες στο διαδίκτυο για να δούμε τη μορφή που έδωσαν οι άνθρωποι στους αγγέλους.

Παρατηρήσαμε τα ρούχα τους, τα μαλλιά τους και  ενώ προβληματίστηκαν κάποια παιδιά για το φύλο των αγγέλων στις εικόνες αυτές, τελικά αναγνώρισαν ότι πρόκειται για ανδρικές μορφές(όνομα, χαρακτηριστικά προσώπου, σώματος κ.α.)
Μιλήσαμε για τα ονόματα των αρχαγγέλων και ορισμένα παιδιά αναγνώρισαν κάποια από αυτά στα αδέρφια τους(Άγγελος, Ραφαέλα κ.ο.κ.)
 Βλέποντας τις εικόνες με τους αρχαγγέλους, ψάξαμε και κάποιες πληροφορίες γι' αυτούς. Τα παιδιά παρατήρησαν την εικόνα του Χριστού ανάμεσα στους αγγέλους και μετά από αναζήτηση, βρήκαμε ότι είναι απεσταλμένοι του για το καλό όλων των ανθρώπων.Έτσι, τα παιδιά δικαιολόγησαν την ασπίδα και το κοντάρι που έβλεπαν στις εικόνες αυτές(για να προστατεύουν όλο τον κόσμο είπαν...)
Φτιάξαμε λοιπόν τα δικά μας αγγελάκια για να μας προσέχουν...




Διαβάσαμε την προσευχούλα μας στον δικό μας άγγελο- προστάτη για να προσέχει εμάς αλλά και τα παιδιά όλου του κόσμου.Την βάλαμε σε μια καρτούλα που φτιάξαμε για να την έχουμε πάντα μαζί μας...




Αναζητώντας στο διαδίκτυο εικόνες και πληροφορίες για τους Ταξιάρχες και την αυριανή τους γιορτή, είδαμε ότι δεν γιορτάζει μόνο η πόλη μας και η εκκλησία των Ταξιαρχών(που έδωσε και το όνομα τους σε κεντρικό δρόμο του Κορυδαλλού) αλλά είδαμε ότι  αυτό το όνομα το έχουν και κάποιες πόλεις και χωριά, μακριά από την πόλη μας(στην Πελοπόννησο/Ηλεία, στην Εύβοια, στην Χαλκιδική κ.α.)


Μάλιστα,στην αναζήτησή μας για τους Ταξιάρχες, βρήκαμε και εικόνες με πιλότους σε αεροπλάνα πολεμικά. Μάθαμε ακόμη ότι αύριο, γιορτάζει και η Πολεμική Αεροπορία.Μάλιστα, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις εικόνες των πιλότων και εξέφρασαν την επιθυμία όταν μεγαλώσουν, να γίνουν πιλότοι.
Επίσης, είπαν ότι  θα  έχουν για προστάτες τους αγγέλους που πετούν κι αυτοί, όπως τα αεροπλάνα με τους πιλότους, στον ουρανό.

Διαβάσαμε την ιστορία για τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο και ζωγραφίσαμε τους πρωτοπόρους πιλότους...



Αναρωτηθήκαμε τι άλλο μπορεί να πετάει στον ουρανό και είπαν για αεροπλάνα, ελικόπτερα, αερόστατα, χαρταετούς,πεταλούδες, «ζουζούνια», διαστημόπλοια, πύραυλους...πραγματικός καταιγισμός ιδεών...
Προσπαθήσαμε να πετάξουμε κι εμείς σαν τα αγγελάκια στον ουρανό ξεκινώντας από τα χαμηλά...
Ανεβαίνοντας σιγά σιγά...
Και πετώντας στους «ουρανούς» σαν τα δώδεκα αγγελόπουλα του ομώνυμου τραγουδιού...

Χρόνια πολλά για την αυριανή ημέρα,με υγεία σε όλους/ες και ιδιαίτερα σε αυτούς/ες που γιορτάζουν...
Καλό Σαββατοκύριακο!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας