Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά...

...πρόβαλλαν οι ζωγραφιές των παιδιών με ηφαίστεια που τα είχαν αποδώσει με έντονα χρώματα και  με διαφορετικά υλικά(μαρκαδόρους,ξυλομπογιές,κηρομπογιές).

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι δεν τους ζητήθηκε να ζωγραφίσουν ένα ηφαίστειο αλλά ήταν σίγουρα η αφορμή να ασχοληθούμε μ' έναν ακόμη θεό του Ολύμπου, τον Ήφαιστο.


Μέσα από έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό




πήραμε πληροφορίες για το θεό Ήφαιστο.
Μάλιστα,διαβάσαμε ότι για το θεό αυτό οι άνθρωποι πίστευαν πως είχε το εργαστήρι του μέσα στο βουνό και γι' αυτό έβγαινε από μέσα καπνός και φωτιά(από την επεξεργασία των μετάλλων).Έτσι, το όρος που έβγαινε λάβα από μέσα του το ονόμασαν ηφαίστειο όρος προς τιμή του θεού Ηφαίστου αλλά και η επιστήμη που ασχολείται με τα ηφαίστεια πήρε το όνομά της από το θεό(Ηφαιστειολογεία).


Μάθαμε γι'αυτόν, πόσο περίτεχνα δούλευε κάθε είδους μέταλλο και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.Προσπαθήσαμε κι εμείς σαν μικροί Ήφαιστοι να δουλέψουμε σε φύλλο χαλκού και να δώσουμε τη μορφή μιας ασπίδας, ενός κοσμήματος,σε ένα δόρυ κ.ο.κ.









 Την ασπίδα, το δόρυ και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που είδαμε σε εικόνες στο διαδίκτυο αλλά και σε διάφορα σχετικά βιβλία
που φιλοτέχνησε ο θεός Ήφαιστος,τα ζωγραφίσαμε κι εμείς με τη σειρά μας σαν ένα μικρό δώρο στη θεά Αθηνά.




Τέλος, εμπλουτίσαμε το βασίλειο του θεού Ποσειδώνα για να μην τον αφήσουμε παραπονεμένο με χάρτινα ψαράκια, και όχι μεταλλικά, γιατί θα θέλαμε μια επιπλέον βοήθεια από τον αρμόδιο θεό της μεταλλουργίας,Ήφαιστο.




Καλό σαββατοκύριακο σε όλους και σε όλες...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε; Αφήστε το σχόλιό σας